El Consell d’Estudiants de la UIB s’adhereix a la campanya «Per un bon finançament»

Dia 26 de febrer, el plenari del Consell d’Estudiants decidí sumar-se a la campanya «Per un bon finançament» per a reivindicar un finançament just i equitatiu tant per a la UIB com per a la resta d’entitats públiques de les Illes Balears.

El passat dimecres 26 de febrer, en la sessió ordinària del plenari del Consell d’Estudiants, en Gabriel Bibiloni, President, i en Pablo González, Vocal de Relacions Externes, informaren de tot allò que es digué a la presentació de la campanya «Per un bon finançament», feta al centre Bit d’Inca el passat 21 de febrer, i proposaren que l’òrgan s’hi adherís. La proposta fou ben rebuda i, per unanimitat, es decidí adherir-s’hi.

Aquesta campanya té per objectiu caminar cap a una gran mobilització popular per a reclamar un finançament just per a les Illes Balears; en paraules d’un dels portaveus, s’han de sensibilitzar «els polítics, de tots els governs, perquè siguin més actius, i es faci realitat aquest canvi de finançament que tots reclamam i que mai no arriba». Una de les futures accions que se’n preveu és la convocatòria d’una manifestació que tendrà lloc entre el mes d’octubre i el de novembre. Concretament, i segons el seu manifest, la campanya reivindica:

– Un nou model de finançament.

– El reconeixement efectiu de la condició insular mitjançant l’aprovació del Règim Especial per a les Illes Balear.

– L’increment progressiu i substancial de les inversions estatals.

– El pagament de les inversions estatutàries que encara es deuen.

– La corresponsabilitat de l’Estat amb l’assumpció del deute de la nostra comunitat.

– La cogestió aeroportuària.

– La derogació de la Llei Montoro.

El Cercle d’Economia de Mallorca, anteriorment, ja havia promogut una plataforma en el mateix sentit, però cal dir que no és substitutiva, sinó complementària; és més, el Consell de Govern de la UIB, el 20 d’octubre de 2016, ja s’adherí al seu manifest, «Per un bon funcionament per a Balears». En Pablo González, en nom del Consell d’Estudiants i en el seu propi nom, ens trasllada la seva opinió sobre la campanya:

“Crec que és molt important que el Consell d’Estudiants s’adhereixi al moviment «Per un bon finançament a Balears» perquè som el màxim òrgan de representació dels estudiants a la nostra comunitat i, per tant, som el referent de tots els universitaris. A més, serem el primer col·lectiu d’estudiants en adherir-se a aquesta campanya per la qual ja han mostrat interès altres associacions, sindicats i ajuntaments. Amb aquest moviment, cercam resoldre el problema del poc finançament que rebem: la Universitat pateix retallades de pressupost i, com és evident, el Consell d’Estudiants en sofreix les conseqüències i disposa d’un pressupost molt inferior comparat amb altres universitats de l’Estat. Esper que aquesta proposta prosperi i que, finalment, aconseguim un finançament que ens garanteixi la qualitat dels nostres estudis i la participació dels estudiants a la vida universitària.”

Així doncs, es preveu que, en aquest curs i en els que el segueixen, es duguin a terme activitats a la Universitat per a difondre les reivindicacions de la campanya; així com diferents actes en suport d’un bon finançament per a les Illes Balears.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *