Administrador 28 febrero, 2018

Dia 26 de febrer, el plenari del Consell d’Estudiants decidí sumar-se a la campanya «Per un bon finançament» per a reivindicar un finançament just i equitatiu tant per a la UIB com per a la resta d’entitats públiques de les Illes Balears.

El passat dimecres 26 de febrer, en la sessió ordinària del plenari del Consell d’Estudiants, en Gabriel Bibiloni, President, i en Pablo González, Vocal de Relacions Externes, informaren de tot allò que es digué a la presentació de la campanya «Per un bon finançament», feta al centre Bit d’Inca el passat 21 de febrer, i proposaren que l’òrgan s’hi adherís. La proposta fou ben rebuda i, per unanimitat, es decidí adherir-s’hi.

Aquesta campanya té per objectiu caminar cap a una gran mobilització popular per a reclamar un finançament just per a les Illes Balears; en paraules d’un dels portaveus, s’han de sensibilitzar «els polítics, de tots els governs, perquè siguin més actius, i es faci realitat aquest canvi de finançament que tots reclamam i que mai no arriba». Una de les futures accions que se’n preveu és la convocatòria d’una manifestació que tendrà lloc entre el mes d’octubre i el de novembre. Concretament, i segons el seu manifest, la campanya reivindica:

– Un nou model de finançament.

– El reconeixement efectiu de la condició insular mitjançant l’aprovació del Règim Especial per a les Illes Balear.

– L’increment progressiu i substancial de les inversions estatals.

– El pagament de les inversions estatutàries que encara es deuen.

– La corresponsabilitat de l’Estat amb l’assumpció del deute de la nostra comunitat.

– La cogestió aeroportuària.

– La derogació de la Llei Montoro.

El Cercle d’Economia de Mallorca, anteriorment, ja havia promogut una plataforma en el mateix sentit, però cal dir que no és substitutiva, sinó complementària; és més, el Consell de Govern de la UIB, el 20 d’octubre de 2016, ja s’adherí al seu manifest, «Per un bon funcionament per a Balears». En Pablo González, en nom del Consell d’Estudiants i en el seu propi nom, ens trasllada la seva opinió sobre la campanya:

“Crec que és molt important que el Consell d’Estudiants s’adhereixi al moviment «Per un bon finançament a Balears» perquè som el màxim òrgan de representació dels estudiants a la nostra comunitat i, per tant, som el referent de tots els universitaris. A més, serem el primer col·lectiu d’estudiants en adherir-se a aquesta campanya per la qual ja han mostrat interès altres associacions, sindicats i ajuntaments. Amb aquest moviment, cercam resoldre el problema del poc finançament que rebem: la Universitat pateix retallades de pressupost i, com és evident, el Consell d’Estudiants en sofreix les conseqüències i disposa d’un pressupost molt inferior comparat amb altres universitats de l’Estat. Esper que aquesta proposta prosperi i que, finalment, aconseguim un finançament que ens garanteixi la qualitat dels nostres estudis i la participació dels estudiants a la vida universitària.”

Així doncs, es preveu que, en aquest curs i en els que el segueixen, es duguin a terme activitats a la Universitat per a difondre les reivindicacions de la campanya; així com diferents actes en suport d’un bon finançament per a les Illes Balears.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: CONTENIDO PROTEGIDO
A %d blogueros les gusta esto: