El PP obligarà el socialista Marc Pons a comparèixer per l’escàndol de les VPO de Puig d’en Valls

El PP obligarà el socialista Marc Pons a comparèixer per l’escàndol de les VPO de Puig d’en Valls

Miquel Jerez: “A Eivissa el Govern no s’han construït un sol habitatge públic i quan una empresa privada ho fa la Conselleria del socialista Marc Pons ho enreda tot. La malaptesa no pot ser més gran “

El diputat del Grup Parlamentari Popular, Miquel Jerez, requerirà la compareixença de Marc Pons en el Ple del Parlament perquè doni compte de les presumptes irregularitats detectades en el procés d’adjudicació d’un grup  habitatges de protecció oficial a la localitat de Puig d ‘en Valls.

El diputat eivissenc ha explicat que el problema part de la nova llei d’habitatge impulsada pel socialista Marc Pons, en la qual s’obliga als interessats a inscriure en un registre públic per poder participar en el procés malgrat tractar-se d’una promoció de habitatges de caràcter privat. Segons Jerez, “la llei d’habitatge impulsada pel socialista Marc Pons obliga a inscriure en un registre públic per accedir a l’adjudicació amb la idea de garantir als interessats igualtat en el procés, publicitat i concurrència. Doncs bé, res d’això es garanteix en aquest cas. Segons denuncien els afectats, no s’ha tractat a tots els sol·licitants de la mateixa manera, no tots han tingut les mateixes oportunitats en la concurrència i la resta no apareixen ni tan sols en el registre. És lògic que hi hagi famílies que se sentin frustrades i estafades en les seves expectatives “.

Miquel Jerez ha assenyalat que en el procés d’inscripció s’han detectat un seguit d’anomalies que fan pensar que l’adjudicació no ha estat justa. “Mentre una sèrie de sol·licituds s’han tramitat correctament, passa que altres sol·licituds no s’han tramitat o s’han tramitat malament. Totes les sospites apunten a una negligència greu a l’hora de processar les sol·licituds presentades per veïns que tenien l’esperança d’optar a un habitatge a preu taxat i que en aquest moment no sap en quina situació estan “ha assenyalat el diputat.

Segons Miquel Jerez, la llei d’habitatge aprovada per socialistes amb el suport de Podem és susceptible d’haver generat aquesta situació de desigualtat i         injustícia. “La mateixa cooperativa ja va desenvolupar i va adjudicar també a Puig d’en Valls una altra promoció destinada a l’habitatge social quan la llei d’habitatge no estava encara aprovada. El municipi és el mateix, la cooperativa és la mateixa i la llei és diferent. Per tant, podem concloure que quan l’esquerra aprova la llei és quan apareixen els problemes que han generat una situació injusta, ha puntualitzat. En aquest mateix sentit, Jerez ha assenyalat que “el socialisme no està preparat per gestionar adequadament les necessitats en matèria d’habitatge públic i aquest cas és l’exemple més il·lustratiu de tots”.

En relació a les explicacions que ha de donar el titular de la Conselleria, Marc Pons, Jerez ha apuntat el següent: “com el socialista Marc Pons no donarà voluntàriament explicacions ja les demanarem nosaltres. Li obligarem a comparèixer al Parlament i li demanarem el llistat complet de demandants, amb les dates de presentació i les dates de registre per comprovar definitivament la injustícia que denuncien els veïnats “.

Finalment, Miquel Jerez ha assenyalat que “l’accés a un habitatge de protecció pública és una qüestió de dignitat i justícia social. No hauríem polititzar aquesta situació. Els socialistes han decidit fer-ho. Si segueixen per aquest camí l’únic que aconseguiran és pegar-se un tret als peus “.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

TotBalears